Mission – mitt uppdrag jag har i mitt liv

4 September, 2018

Denna artikel handlar om mina tankar kring hur jag kan skapa mig själv, mitt uppdrag i mitt liv. Ett uppdrag mer om vem jag är, än det som jag gör och kommer att göra. Min mission helt enkelt.

 

När jag var liten så ställde jag mig ofta frågan; vem har bestämt det? Det var så klart väldigt utmanande för alla lärare som jag hade i skolan. Men den frågan har alltid intresserat mig. Tex. vem hittade på att man kunde åka till månen? Hur lät det när han eller hon gick till sina vänner och värvade dem till att försöka ta sig till månen? Någon måste ju ha börjat fundera kring detta. Eller hur tänkte personen som fick id’en att skapa en stad där det bara fanns vatten? Vi bygger vallar som bildar kanaler, för att sedan tömma dem och därmed så har vi skapat en bit land som vi kan bygga bosättning på. Hur fick han med sig andra människor att börja gräva? Så intressant tycker jag.

Vad jag tänker att det handlar om är att jag fachineras av att människan har en förmåga att drömma och fantisera om framtiden, att vara så nyfiken på om det går att göra det till synes omöjliga,

Jag har något att säga till om.

För mig har det alltid varit viktigt att känna att jag har något att säga till om i mitt liv. Frihet är en värdering som jag uppskattar mycket och jag upplever att jag har frihet i mitt liv i dag. Såklart är jag inte helt fri med alla mina val. Normer, miljö och arv har redan satt tonen för vissa val där jag inte är medveten om dagligen som medför att jag inte alls är fri med mina val som jag tänker och vill. Men de medvetna valen som jag upplever mig ha, har jag frihet i.

Jag är min egen missionär

Så vad har allt detta med mission att göra? Jo, mission betyder för mig vilket uppdrag som jag ger mig själv och som jag också vill sända ut, missionera om, till andra människor. Ordet mission betyder sändning och har från grunden en religiös andlig påverkan. Religion för mig är den tro som jag väljer att tro på och min tro är att “allt är möjligt” och den har ingen känd, för människor, färdig bosättning mer än hos mig själv, min tro min religion.

Mitt uppdrag, min mission, är alltså att förmedla synsättet att “allt är möjligt”. I mina yngre år så hade jag ett motto som lät “hur svårt kan det vara”. Den omvärderade jag när jag fick min diagnos Parkinson och jag konfronterades med att det kan vara rätt så svårt. Hur svårt kan det vara att röra på fingrarna när hjärnans signaler till handen inte går fram när jag skall knäppa en knapp i blusen, hmmm…

Vem jag är gör skillnad

“Allt är möjligt” är ett mer behagligt motto som i dag ger mig kraft och glädje. Vem jag behöver vara för att min motto lever är; nyfiken, oresonlig och modig. Jag vill belysa att det handlar om vem jag är som ett varande mer än göranden. Mitt uppdrag till mig själv är alltså att vara en person som ständigt är nyfiken. Alla de göranden som uppstår för att jag är nyfiken kan vara att jag växer personligen, lär mig mer om mig själv. Min oresonlighet handlar om att ha uthållighet att orka stå kvar vid en id’e, kanske kring ett bolag. Uthållighet till att bygga min kropp och må bra i min mentala kropp. Att vara modig ger mig ödmjukhet till mina rädslor. Att våga göra fastän jag är rädd. För om jag inte är rädd så kan jag aldrig vara modig.

Allt är möjligt!

Jag tror också på att gå före, visa vägen att “allt är möjligt”. Att beröra och inspirera andra människor får mig att känna lycka och gemenskap. Att berätta för andra vad som är möjligt men själv inte leva och agera efter det själv blir för mig inte sant och det blir inte några resultat att skriva hem med. Så för att få återkoppling på hur jag lever min mission är att titta i verkliga livet, de resultat som jag har och inte har i mitt liv.

Så hur kan jag tänka nytt?

En klok man, Dr Joe Dispenza, ger sin bild på hur vi kan tänka kring vår framtid.
När jag väl lärde mig hur jag kan påverka mina resultat med att lära mig mer om mig själv, så fick jag mer av valfrihet och livsglädje i mitt liv. Hoppas du tar en stund till eftertanke kring detta och får lust till att skapa vem du vill vara.

Det vore kul att höra vad du kommer fram till, dela gärna med dig i vår Facebook-grupp Starta eget. Är du inte redan medlem i gruppen så ansök gärna om medlemskap. Vi ses där!
Rikedomspodden #140 – Prylar 3: Lennart & Niklas
Rikedomspodden #138: Prylar 2 – Charlie & Lennart
Rikedomspodden 137: Prylar 1 – Pia & Johan