Månadens bok: YCDBRALAI – You Can’t Do Business Running Around Like An Idiot av Klas Hallberg

3 July, 2018

I samarbete med Storytel – ljudböcker och e-böcker i mobilen presenterar vi på Starta eget månadens bok: YCDBRALAI – You Can’t Do Business Running Around Like An Idiot, skriven av Klas Hallberg.

Så här säger författaren, Klas Hallberg, själv om boken:

Hela den här boken är ett upprop! Jag är nämligen innerligt trött på att se hur människor och organisationer slösar bort så otroligt mycket energi på nonsens istället för att få saker gjorda.

Givetvis skriver jag också boken till mig själv. För att påminna mig om att vara uppmärksam på vad av allt jag sysslar med som faktiskt genererar resultat. Det är lätt att gegga till det och börja leka charader istället för att producera resultat. Det är lätt att glömma bort vad som egentligen spelar roll både privat och professionellt. Den här boken handlar om det som spelar roll. Vad det än är.

Jag vill därför göra upp med några av de förhärskande föreställningarna på framför allt arbetsmarknaden, men även i privatlivet. Några av dessa förhärskande föreställningar vars enda lösning på världens problem är att arbeta ännu mer och göra ännu mer grejer.

Hur deltar jag i månadens bokcirkel? 

Genom vårt samarbete med Storytel erbjuder vi dig nu att ta del av deras plattform för ljudböcker och e-böcker genom att registrera dig på storytel.se/startaeget – då får du 30 dagars gratis medlemskap.

Är du redan kund till Storytel? Grattis! Då har du redan gett dig själv möjligheten att vara en del av månadens bokcirkel.

Ladda sedan ned boken YCDBRALAI – You Can’t Do Business Running Around Like An Idiot av Klas Hallberg i din Storytel-app. Och sätt därefter igång att lyssna. Så här tänker vi att lyssnandet kommer att fördelas under juli månad:

(Det går givetvis bra att delta i bokcirkeln genom att lyssna på boken på annat sätt eller läsa den också)

Vi kommer att lyssna/läsa enligt följande:

Klart den 7/7 – från start fram till 40 minuter och 36 sekunder in i boken (sidan 61 om du läser e-boken)
Klart den 14/7 – från 40 minuter och 36 sekunder in i boken fram till 1 timme, 30 minuter och 30 sekunder (sidan 123 om du läser e-boken)
Klart den 21/7 – från 1 timme, 30 minuter och 30 sekunder fram till 2 timmar, 10 minuter och 50 sekunder (sidan 179 om du läser e-boken)
Klart den 28/7 – hela boken

I vår Facebook-grupp kommer vi att föra en dialog kring det vi lyssnar på. Och varje lördag kommer vi sedan att ställa lite frågor utifrån de kapitel vi har läst fram tills nu för oss att ha en dialog kring dessa. Vi ses snart,  Facebook-gruppen Starta eget. Nu kör vi!

Trevlig lyssning! 

Här kan du lyssna när Charlie och Klas pratar mer om månadens bok, YCDBRALAI – You Can’t Do Business Running Around Like An Idiot, i samarbete med Storytel!
Rikedomspodden #140 – Prylar 3: Lennart & Niklas
Rikedomspodden #138: Prylar 2 – Charlie & Lennart
Rikedomspodden 137: Prylar 1 – Pia & Johan